Prometheus (2012)   Leave a comment

tumblr_mj837iHaA41rhfpp7o1_250Met oa: Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron, Guy Pearce

Als ik heel eerlijk ben ging ik met hooggespannen verwachtingen kijken naar deze film, en ik moet bekennen dat die niet zijn waargemaakt als vond ik de film niet slecht maar er zaten wat tenenkrommende dingen in.

Het begin, de vondst van tekeningen van ver uit de geschiedenis, van verschillende beschavingen met een terugkerend thema….ja dat was heel leuk gevonden.
Ze  wezen naar een bepaalde plek in het heelal en natuurlijk komt er dan een ruimtereis in een wel heel mooi ruimteschip deze keer, de Prometeus.
De bedoeling was om te kijken waar onze beschaving vandaan komt en ok, da geen origineel thema maat ik moet toegeven dat het allemaal hel mooi in beeld is gebracht maar er zaten voorspelbare dingen in en dat is zo jammer…….

Een van de artsen die meegaat heeft een relatie met een andere arts die ook aan boord is, kan geen kinderen krijgen.
Als haar wederhelft een drankje van de “boordrobot” krijgt dan voel je hem al aankomen…..nu gat het lukken en inderdaad….erg voor de hand liggend.

Dat de boordrobot zich niet aan de “wetten van de Robotica” houdt, ooit omschreven door de heer Isaac Asimov, is ook erg voorspelbaar.
Even een opfrisser:
Eerste Wet: Een robot mag een mens geen letsel toebrengen of door niet te handelen toestaan dat een mens letsel oploopt.
Tweede Wet:Een robot moet de bevelen uitvoeren die hem door mensen gegeven worden,behalve als die opdrachten in strijd zijn met de Eerste Wet.
Derde Wet:Een robot moet zijn eigen bestaan beschermen, voor zover die bescherming niet in strijd is met de Eerste of Tweede Wet.

Als het buitenaardse wezen op het eind daarna ook nog sprekend op het buitenaardse  wezen uit Alien lijkt dan is dat de grootste teleurstelling die je maar kunt krijgen.
En het buitenaardse wezen in het begin lijkt sprelend op Voldemort uit de Harry Potter.
Is er dan echt geen fantasie meer?
Zo jammer om zoiets te moeten jatten maar ja………de inspiratie om iets nieuws te verzinnen hadden ze schijnbaar niet.
Of toch wel?
En nog iets……de “grijper” die de alien uit de buik van de vrouwelijke wetenschapper haalt, lijkt wel heel erg op het martelwerktuig uit de clip “Happiness in Slavery” van NIN oftewel Nine Inche Nails.

Ja er is iets bij deze film wat het gebrek aan originaliteit een beetje goedmaakt nl….de website die erbij hoort!
Als je je door de aftiteling heen geworsteld hebt komt er een logo in beeld met een website en die kun je dus echt gaan bekijken en die is cool!
Hier de links:
http://www.weylandindustries.com/  en om de timeline van het onderzoek te bekijken kun je hierheen: http://www.weylandindustries.com/timeline

Alleen daarom krijgen ze van mij een extra punt, en dan komt dat in totaal voor deze film op een 7.0

Dat alles maakt me toch wel nieuwsgierig naar deel 2………want die komt er.

Pas op voor robots……ze zijn niet te vertrouwen…
*** UPDATE ***Dat de buitenaardse wezens op die uit Aliens lijken is logisch blijkt nu.
De ontwerper is dezelfde en deze film is eigenlijk een prequel van de Alien films….het moet uitleggen waarom de Aliens uiteindelijk zo’n hekel aan de mensen kregen………

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: