Hoe diep kan een (misdaad) journalist zinken?   7 comments

00.petertje

Geluid loopt………..camera loopt…………….fakesmile a.u.b. en……………actie!

Als je al jaren met je kop op tv bent als “misdaadjournalist” en je wilt jezelf “vernieuwen” dan bedenk je een format en schuif je in alle talkshows aan om je programma aan de man te brengen. Dus dat is ook de weg die PeteR de Vries bewandelde om zijn nieuwe programma “Internetpesters aangepakt onder de aandacht te brengen. En ja het is een echt PeteR de Vries programma, een soort one man show die bij mij zoals altijd, op mijn lachspieren werkt maar me ook mateloos irriteert.

Er zijn nu twee afleveringen geweest, De eerste over een mevrouw die op sekssites bleek te staan en door veel mannen werd lastig gevallen terwijl ze zelf van niks wist (daar bleek haar zwager achter te zitten) en in de tweede aflevering werd ene Jamilla al 7 jaar lastig gevallen via internet door een gastje wat zogenaamd helemaal hoteldebotel was van haar, Klinkt allemaal heel ernstig maar de manier waarop het in beeld wordt gebracht? Sorry Peter maar dit kan echt niet!

We zien Jamilla voor het raam van haar woonkamer naar buiten kijken en zich omdraaien en recht in de camera kijken. Even later loopt ze buiten en draait zich om en…….je voelt hem al…..kijkt weer recht in de camera. Dan ligt mevrouw op de bank een knie gebogen, druk met haar mobieltje te spelen en…….ja hoor kijkt in de camera. En toen dacht PeteR: “Laten we ook de laptop even in beeld brengen met een Jamilla die via het beeldscherm, nog een keer recht in de camera kijkt.
Hoe verzint hij het toch om alles zo mooi in beeld te brengen. En dan heb ik het nog niet over zijn irritante manier van praten gehad.

Wie PeteR ooit heeft horen praten weet al dat ie een zeikstem heeft met een vreselijke nasale ondertoon. Daar kan hij niks aan doen dat snap ik best maar dan doet ie ook nog iets om het allemaal “interessanter” te maken. Hij laat vreemde stiltes vallen op de verkeerde momenten en schijnbaar heeft ie zelf niet door hoe vreemd dat overkomt. En uiteraard is er niemand die hem dat verteld want daar kan meneer niet tegen, Kritiek is een vies woord voor ons arroballetje dus daar brandt niemand zijn vingers aan. En dat stoort me nog het meest.

Meneer “ik strijd tegen onrecht” is zelf een smerige oplichter! Ooit startte hij met meneer Hille (een uitgever) een blad genaamd Must. Voor 25 gulden had je een jaarabonnement en daar kreeg je dan een of ander boek van PeteR bij cadeau. Maar het blad verscheen maar een paar keer, abonnees kregen loze beloftes te horen en ineens waren ze op geen enkele manier te bereiken. Geen bericht, helemaal niks maar ook het geld kwam niet terug. Toen meneer Hille ergens anders aan de bak kwam heb ik hem nog gebeld en zijn belachelijke antwoord was dat de abonnees voor die 25 gulden toch maar mooi een boek van PeteR hadden gekregen………..Tja, dat is ook een manier om er tegen aan te kijken.

Dit hele gevalletje heb ik ooit gemaild naar John van den Heuvel maar die brandde zijn vingers er niet aan. Die ging niks “tegen collega’s ondernemen” dus dan weet je meteen wat voor’n heerschap dat is. Maar goed, ik had het over het programma van balletje PeteR en dar wil ik ook nog iets over kwijt.
De manier waarop ze deze keer achter het adres van de stalker kwamen is totaal ongeloofwaardig. Via een foto uit 500 speeltuintjes net de goede vinden doordat de moeder van het gastje op Marktplaats iets te koop had staan en zo gebeld kon worden? En door dat bellen hadden ze de locatie………beetje heel sterk allemaal maar goed dat kan misschien nog. Maar dat de stalker dan gaat reageren op de medewerkster van het programma, terwijl ze totaal zijn type niet is…..nee dat geloof ik niet.

Uiteraard kwam er ook een confrontatie en de stalker zat volgens PeteR met een trillende lip op de stoel. Hij beloofde nooit meer zoiets stouts te doen en wilde Jamilla persoonlijk zijn excuus aanbieden. En dat zag Jamilla ook wel zitten dus op de redactie kwam het tot een ontmoeting, uiteraard met de man die alles mogelijk had gemaakt erbij.
En wat er daar gebeurde werkte echt heel erg op mijn lachspieren. Echt wie dit script geschregen heeft verdiend de Razzie voor tv programma’s. De stalker zegt letterlijk: “PeteR de Vries is een gouden zet” Tuurlijk…….In het script stond ook dat PeteR een veer in zijn reet wilde dus dat schrijven ze er dan even in voor deze “geweldige” man.
“Ik snap dat je je hebt opgegeven voor zijn programma en door zijn “harde aanpak besef ik nu de gevolgen” Nou PeteR trek even je broek naar beneden…….buig ff voorover dan krijg je er nog een van mij………………Oeps……nee geen veer, maar dat begrepen jullie vast al! 😛

♥ Lady Fangtasia ♥

7 responses to “Hoe diep kan een (misdaad) journalist zinken?

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ik ben bang dat we in de toekomst nog meer van dit soort meuk gaan krijgen.
  Bijvoorbeeld PeteR in de Tellsell commercials, of hete PeteR voor een live gesprek of PeteR in GTST….qua acteerniveau komt dat wel overeen.;)

 2. Je bedoeld PeteR live aan de telefoon voor een verhit gesprek?
  Kan niet wachten want ik heb hier nog iets voor hem………hahaha

 3. De acteerprestaties zijn net zo droevend echt als bij de soap “achter gesloten deuren.”

  • Ja, daar kwam Billy uit Utopia ook vandaan……wat een prachtprogramma is dat toch!
   Zouden al die kijkers niou niet door hebben dat ze naar een gescript programma kijken?
   En 10x hetzelfde laten zien in een overzicht…..alsof je tijdens de reclame spontaan Altzheimer gekregen hebt……

   • Dat doen ze ook bij DC en NGC ook bij al die reality-bende. inleiding, toneelstuk, samenvatting. Zucht.

 4. Alsof de wereld alleen maar uit randdebielen bestaat…….

 5. Over Peter kunnen we kort zijn: zijn onzinnige reportage over Johan van der Sloot met medewerking van een (betaalde)crimineel en zijn vriendschap met “de Neus” die inmiddels behoorlijk is bekoeld, zegt toch al genoeg… Een vreselijk mens…

  Ineens lees ik daar de naam van roddeljournalist Karel Hille. Leeft de man nog? De waarheen, waarvoor Karel. Bezeten van alles wat met het derde Rijk en der führer had te maken. Ooit de trotse eigenaar van de Buitenplaats Mariënhove te Wijk bij Duurstede die hij in 1991 verkoopt aan prinses Irene van Lippe Biesterfeld.

  En ja, Karel was de oprichter van het blad Must. Daarna zakt hij af tot het niveau kip-zonder-kop als hij gaat schrijven over paranormale zaken en zich gaat bemoeien met de eerste winnaars van Het Zesde Zintuig. Karel is een zielig figuur met een totaal verknipte echtgenote, weggestopt in een schamel zomerhuisje in Spanje… (anno 2008).

  Webschrijver

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: