Bound (2015)   Leave a comment

01.bound-1

Goedkoop meeliften op het “succes” van Fifty shades of Grey……..en dan krijg je dit. Maar hoe serieus kun je een film noemen met hoofdrolspelers met de namen Charisma Carpenter en Bryce Draper (de maker is vast een fan van Mad men)

Met oa: Charisma Carpenter, Bryce Draper en Daniel Baldwin.

Ik was aan het kijken hoe oud de film “Bound” eigenlijk is……..en die bleek uit 1996 te komen dus die is 19 jaar oud maar toen zag ik een nieuwe film die Bound heet en ik dacht aan een remake, maar het bleek een slap aftreksel (beetje fout in deze context) te zijn van de eerste “Fifty shades of Grey” film. En die film was al zo slecht! Ja ik heb hem gezien en nee ik had er geen blog over geschreven maar misschien moet ik dat nog doen.

Een gescheiden vrouw heeft een verhouding met een suffe vent waar ze eigenlijk geen zin meer in heeft. Op haar werk wordt ze onderdrukt door haar baas die ook nog eens haar vader is. Haar leven suddert zo een beetje door totdat ze op een avond met haar dochter uit eten gaat en haar credit card in het restaurant laat liggen. Ze zet haar dochter thuis af en rijdt terug naar het restaurant waar een “interessante man” haar een drankje aanbiedt. Voor ze het in de gaten heeft zit ze in een hoekje met hem te rommelen en als ze toch echt weer op huis aan moet mag hij niet mee. Hij is wel zo vriendelijk om haar zijn telefoonnummer te geven. En dan blijkt de meneer een dominantje te zijn……

Wat ik van de regisseur van de film moet denken (Jared Cohn) weet ik niet, maar opletten is niet zijn sterkste kant. Stomme fouten zoals een shot waarin de hoofdrolspeelster de rits van haar jurk weer dicht gaat doen en dan draait de camera en moet ze nog een mouw omhoog doen. En ze opent de voordeur met felrode lippenstift op en stapt even later in de auto zonder. Op de een of andere manier zie ik dat soort dingen altijd maar goed, ik had het over het verhaal. Dominantje geeft haar in de auto een speeltje en die moet ze in haar slipje doen terwijl meneer (hoe cliché) een afstandsbediening heeft. Ze blijken naar een bijeenkomst van haar vader te gaan en op de meest bizarre momenten gebruikt hij die afstandsbediening, eigenlijk alleen om haar zichzelf voor schut te laten zetten. Eigenlijk is het al duidelijk dat deze dominant alleen maar met zichzelf bezig is en totaal niet zit met wat hij veroorzaakt. En daarbovenop is hij tegen anderen ook nog eens heel erg onbeschoft!

Nadat ze door haar vader flink de waarheid te horen krijgt (hij is ook haar baas) verteld hij haar dat Ryam Black (hoe origineel!) een drugsdealende autodief is en hij verbiedt haar nog met hem om te gaan. Dat ze al een bijna volwassen dochter heeft weerhoudt hem er niet haar als een klein kind toe te spreken. En dat maakt ook duidelijk waarom ze dat neemt van het irritante dominantje. En ze moet hem constant bedanken met “Thank you Master” iets wat bij mij alleen maar op mijn lachspieren werkt.

En kennen we uit Fifty Shades de “Red room of pain” die heeft dit dominantje ook…….maar dan iets anders. Iets goedkoper. Het is een slaapkamertje met hele slecht gevoegde muren en wat goedkope attributen die ver uit elkaar hangen want dan heb je er niet zoveel nodig lol. Uiteraard moet er iets schokkends in om het extra “leuk” te maken dus laten ze een club zien waar men aan “Puppy play” doet. Jullie raden het al…….een mevrouw op haar knieën met een hondenriem om de nek drinkend uit een waterbak. In de club krijgt het verhaal een vreemde wending want de hoofdrolspeelster blijkt zeer vaardig te zijn met de zweep en komt er daar ineens achter dat ze dat meppen eigenlijk wel heel erg leuk vind. En als blijkt dat Meneer Black plannen met haar dochter heeft gaat ze helemaal los.

Tja……waar Fifty nog wat subtiels had is die hier ver te zoeken maar ook het verhaal is drie keer niks. Bij deze rolprent vraag ik me af wat de spelers bewogen heeft om hieraan mee te willen doen. Kijk van Daniel Baldwin, de minst talentvolle van de acteursfamilie snap ik het nog. Die heeft nog nooit een fatsoenlijke film gemaakt dus die weet niet beter maar de rest…….geld doet schijnbaar veel.

Op IMDB krijgt deze film momenteel een 3,4 en dat is in mijn ogen nog te veel.
Ik geeft hem een 2 en dan alleen vanwege de mooie plaatjes qua huizen en de omgeving.
Echt……deze film kun je met een gerust hart overslaan!

♥ Lady Fangtasia ♥

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: