Ik wil een anti Ploumen chip in mijn radio en tv!   Leave a comment

00.lil-ploumen-en-sidonia

De vrouwen di nu in ons kabinet zitten geven het signaal af dat vrouwen en politiek niet samengaan……….heel erg jammer!

Nu de vluchtelingen vanaf alle kanten Europa in proberen te komen hoor en zie je overal Liliane Ploumen haar visie verkondigen. De afgelopen weken heb ik al diverse interviews met haar gelezen en ik kan alleen maar tot de conclusie komen dat deze mevrouw zichzelf graag hoort praten, ze hetzelfde onzinverhaal blijft herhalen en duidelijk totaal niet weet waar ze mee bezig is. Vandaag was ze op tv en dingen die “uit haar mond komen” lezen is een stuk draaglijker dan haar de dingen echt horen zeggen. Sorry maar als je haar hoort praten is het net of er iemand aan het woord is die ze niet allemaal op een rijtje heeft.

Zelfs als men met onderzoeksresultaten komt die haar theorie ondermijnen dan blijft ze vasthouden aan haar waarheid. Klein voorbeeld………volgens haar moeten wij ervoor zorgen dat er in Afrika betere opleidingen komen en dat de inwoners daar beter en hoger opgeleid worden zodat ze daar het land op kunnen gaan bouwen. Maar de waarheid is dat beter opgeleide Afrikanen juist naar het westen komen omdat ze dan meer geld kunnen verdienen. T’is wetenschappelijk bewezen maar “onze” Liliane blijft vasthouden aan haar eigen verhaal…….hoezo eigenwijs?

Op haar opmerking dat er meer ontwikkelingshulp;p moet komen wordt geantwoord dat veel geld verdwijnt door corruptie en nooit bij de noodlijdenden terecht komt…….haar antwoord:”Al gaat er veel geld verloren door corruptie, je bereikt toch ook de noodlijdende mensen”. Ja zo lust ik er nog wel een paar maar zij denkt natuurlijk ook aan alle “goede doelen” die ze te vriend moet houden…….want dat is een corrupte bende op zich. Als jullie eens willen lezen hoe goede doelen met het geld wat binnenkomt omgaan kan ik jullie het boek “De Crisiskaravaan” van Linda Polman aanraden. Als je dat boek gelezen hebt dan krabbel je jezelf eerst eens flink achter de oren voordat je geld geeft aan een goed doel. Maar ik had het over mevrouw Ploumen.

Als ik naar haar achtergrond kijk dan verbaas ik me over het feit dat ze wetenschappelijk onderzoek afdoet als onzin omdat ze zelf een bedrijf heeft gehad wat onderzoek deed! Je vertrouwd alleen onderzoek dat je eigen bedrijf heeft gedaan? Da’s makkelijk! EN mevrouw zat ook al in de goede doelen o.a. bij Cordaid en Mama Cash waar ze zelfs 5 jaar directeur van is geweest. Als je dat weet is haar kijk op hulpverlening niet zo vreemd want ze verdiende er lange tijd haar geld mee!

Teun Van de Keuken deed een tijd terug onderzoek naar de gevaarlijke en mensonterende omstandigheden waarin mensen in Bangladesh (ook kinderen) hun geld verdienen in de kledingindustrie. Mevrouw Ploumen beweerde hele goede afspraken te hebben gemaakt met bepaalde tussenpersonen en fabrieken die ervoor zorgden dat de omstandigheden er nu al veel beter waren. Van de Keuken geweest dat dat helemaal niet waar was en liet werknemers aan het woord die vertelden dat er van alles beloofd werd maar dat er in de praktijk niets veranderd is. Liliane wilde de beelden niet zien en hield vast dat alles veel beter was want zij wist dat haar “harde werk” ertoe bijgedragen had dat er daar nu “heel veel verbeterd” was

En nu ook zie je een Ploumen die maar zegt “Ik weet zeker dat” en “Tijdens mijn bezoek aan” en niet openstaat voor het tegendeel. Maar er wordt ook duidelijk dat mevrouw lekker de hele wereld rondreist, hier en daar wat blaat, dat even aan de tweede kamer komt melden en vrolijk verder gaat met leugens waarin ze zelf voor de volle 100% geloofd. En dat is best triest want ze zegt ook dat er een oplossing moet worden gezocht voor alle vluchtelingen die nu massaal richting Europa komen. Veel “golddiggers” die ze wat mij betreft zo weer uit mogen zetten. Als je een mensensmokkelaar $10-20000 kunt betalen had je dat geld dan niet beter kunnen besteden aan een beter leven in het land van herkomst? Dat mensen uit oorlogsgebied hier naartoe komen dat snap ik heel goed, en die mensen moeten ook geholpen worden maar een stelletje jonge Afrikaanse (veelal mannen) die zeggen “Ik wil naar Groot-Brittannië want daar krijg ik een huis en een goede opleiding en daar kan ik dan straks rijk worden” nee….die mogen ze wat mij betreft een postzegel op hun kont plakken en retour afzender sturen want dat dat een aderlating voor de eigenlijke bewoners is dat zien ze niet sterker nog, ze hebben er recht op dus het “moet gewoon”.

Als je zo denkt iets af te kunnen dwingen dan vind ik dat je heel erg fout bezig bent maar mevrouw Ploumen heeft alleen maar begrip voor deze mensen. Misschien kan ze er zelf een paar in huis nemen, onee ze heeft geen huis in Groot-Brittannië en ze is ook nog eens doorlopend op reis. Politici moeten eens stoppen met ons voorhouden dat wij die mensen moeten helpen omdat dat onze plicht is. Het houdt een keer op en dat zien we nu o.a. in Duitsland gebeuren. Daar komen steeds meer protesten tegen alle asielzoekers die daar het land in komen en ik snap dat heel goed! En als ik mevrouw Ploumen dan hoor beweren dat je als Nederlander nu al 5 jaar moet wachten op een huurhuis omdat die nodig zijn voor asielzoekers dan geeft dat voor mij extra goed aan hoe ver Ploumen van de samenleving af staat want een sociale huurwoning krijgen is voor een Nederlander bijna onmogelijk geworden. Alleen in Nijmegen bedraagt de wachttijd momenteel al 13 jaar is het dan vreemd dat steeds meer mensen zichzelf tekort gedaan voelen omdat mensen die hier binnenkomen op alle fronten voorrang krijgen? Ik vrees dat het een hele hete winter gaat worden, mede omdat er al door diverse bronnen vermeld is dat regeringen scenario’s klaar hebben liggen voor het geval de inwoners zich tegen de asielzoekers en het asielzoekersbeleid gaan keren……………We moeten maar hopen dat het mee gaat vallen!

♥ Lady Fangtasia ♥

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: