Omas Alba Ogiva   2 comments

Omas-Ogiva-Alba-5

Het Italiaanse merk Omas staat bekent om zijn prachte pennen en vakmanschap. De pennen worden nog met de hand in elkaar gezet. Het materiaal van deze pen bestaat oa uit katoen (!!!) Helaas komt mij net ter ore dat Omas failliet is 😦

Het heeft even geduurd maar er komen weer wat reviews aan en ik begin met de Omas Ogiva Alba. Hij is er in in 3 kleuren, Orange, Purple en Teal en hoewel ik helemaal niks heb met groen vond ik deze echt heel erg mooi dus de Teal heb ik al een tijdje in mijn bezit. De Alba is een “piston filler” dus je hoeft er geen vullingen of converter bij te kopen.

De punt is van goud in 18 karaat of in een superflex versie van 14 karaat. Ik heb de 18 karaat in een F punt (nib) omdat ik heb gemerkt dat ik dat het fijnste vind om mee te schrijven terwijl ik bij een stalen punt het liefst een medium punt heb. En dat was een goede keus want het is een feestje om met deze pen te mogen schrijven!

Vullen gaat hartstikke makkelijk mits je inktpot nog redelijk vol zit want dat probleem heb je met iedere punt; als het inktniveau te laag wordt in de pot krijg je het er op deze manier niet meer uit. Dan moet je de pot schuin houden, of een converter vullen of een spuitje maar met een piston of vac vuller is dat niet aan de orde. Wat daar handig voor is is een sampleflesje omdat die over het algemeen lang en smal zijn. Dan is 5 ml genoeg om de pen toch te kunnen vullen.

Op papier is bijna geen druk nodig om er een mooie lijn uit te krijgen maar als je wat harder drukt krijg je een mooie lijnvariatie en met de juiste inkt geeft dat vaak een mooi kleureffect. Doordat je de pen eigenlijk door de punt vult zit daar meteen inkt en kun je meteen beginnen. Dat is het voordeel van deze manier van vullen, erg handig voor ongeduldige types zoals ik 🙂 En dan heb ik ook nog de “tic”  om in ieder geval de eerste keer dat ik een pen vul,  een bijpassende kleur te gebruiken  en dat was in dit geval Vert Reseda van J Herbin een van de weinige uitzonderingen qua groene inkt want ook daar heb ik eigenlijk helemaal niks mee.

Grappig detail van deze pen is dat hij eigenlijk gemaakt is van katoen. Er is een speciaal proces op losgelaten dat de katoen heeft omgezet in een soort kunststof. Op internet is een filmpje te vinden waarin dat proces helemaal te zien is gemaakt door Brian Goulet van the Goulet pen company.

Eindconclusie is dat dit geen goedkope pen is maar ook geen super dure en ik vind hem persoonlijk het geld echt waard omdat hij echt superlekker schrijft, makkelijk te vullen is en er gaat ook redelijk veel inkt in dus je hoeft hem niet snel opnieuw te vullen en dat is altijd handig. De pen heeft een dop met schroefdraad die soepel draait dus ook daar is niks negatiefs over op te merken. Eigenlijk ben ik heel erg tevreden met deze pen en ik hoop er nog lang plezier van te hebben. Een cijfer geven is helemaal niet moeilijk……….Ik geef hem een 9.5 geen 10 omdat er misschien ooit nog iets beters voorbij komt.

Groetjes,
♥ Lady Fangtasia ♥

2 responses to “Omas Alba Ogiva

Subscribe to comments with RSS.

  1. Kan me voorstellen, dat je de Teal heel erg mooi vindt. Echt een lust voor het oog. Zal ook heel bijzonder zijn om mee te schrijven!! Kortom een bijzonder schrijfinstrument voor een bijzondere dame!

  2. Dank je wel voor het compliment…….en je bent weer boven water……..?

    Groetjes
    Lady Fangtasia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: