Je bent goed zolang ze aan je kunnen verdienen ook bij La Couronne du Comte!   2 comments

Visconti_Rainbow_LE_banner

Iedereen die mij kent weet dat mijn lievelingskleur zwart is maar er zijn uitzonderingen……..Helaas heb ik deze pen alleen vast mogen houden. Omdat hij meteen lekte heb ik er nooit mee kunnen schrijven en dat vind ik heel erg jammer.

Ik heb heel lang nagedacht en echt zitten twijfelen of ik dit blog wel moet schrijven maar na de laatste gebeurtenissen heb ik besloten om het toch te doen. Degenen die mij persoonlijk kennen weten dat ik mijn pennen en inkten altijd bij dezelfde winkel vandaan haalde. Ze hebben een fysieke winkel en een webshop en ik bestelde wat ik graag wilde hebben bij ze online. Ze begonnen klein en langzaamaan werd het assortiment steeds groter en gingen ze ook de duurdere merken voeren kortom, de keus werd steeds groter wat natuurlijk alleen maar positief is. En uiteraard kwamen er steeds meer klanten bij dus de zaken gingen (en gaan) eigenlijk best goed……..misschien wel te goed want er vond daar een verandering plaats die je eigenlijk niet moet willen.

Als een bedrijf groeit is dat natuurlijk hartstikke positief en bij een webshop houdt dat in dat er steeds meer pakketten verzonden moeten worden. Dat betekend ook meer pakketten inpakken en als het “te veel” wordt dan heb je meer mensen in je bedrijf nodig die je daarbij gaan helpen helemaal als je ook een fysieke winkel hebt waar je zelf in staat. En daar begonnen de problemen want dit hield bij hun in dat er ook steeds meer fouten werden gemaakt. De laatste bestellingen die ik bij ze gedaan heb……tot drie keer toe moest het over, er klopte telkens iets niet en ik moet toegeven het werd uiteindelijke wel goedgemaakt maar een “sorry” kan er nooit vanaf.

Een keer een foutje kan natuurlijk altijd we zijn tenslotte geen robots maar teveel is gewoon teveel en goedmakertjes zijn leuk maar ik hecht meer aan een simpel sorry en die kwam er eigenlijk nooit. Alleen een :”we gaan het oplossen” en dat was het dan. En dat zal bij veel mensen best werken maar niet bij mij. Voor mij was de druppel die de emmer deed overlopen een aankoop van een Visconti vulpen. Ik kreeg de vulpen ( een cresent filler ) en hij lekte al meteen. Ik vertel expres dat het een cresent filler was omdat je zo’n pen “afsluit” met een ring en dat ook inhoudt dat je hem niet even openmaakt om hem zelf te maken. Je hebt daar speciaal gereedschap voor nodig maar al was dat niet zo, ik had garantie want hij was gloednieuw. Ik moest de pen terugsturen en ik had eigenlijk verwacht dat ze hem om zouden ruilen omdat het een nieuwe pen was waar ik nog nooit mee heb kunnen schrijven en omdat ik al zoveel jaren een vaste klant was maar nee. Ik moest hem (op eigen kosten) opsturen en zij zouden hem dan opsturen naar Visconti in Italië. Dit alles gebeurde in november vorig jaar en toen ik te horen kreeg dat het wel “volgend jaar zou worden eer hij terug kwam” dacht ik nog dat dat wel mee zou vallen.

Maar niets was minder waar want Italiaanse bedrijven gaan in december gewoon een paar weken dicht en dan heb je dus gewoon “pech gehad”. Wat hen betreft ben je maar gewoon een nummer. Dat de verkoper er ook zo over dacht had ik niet verwacht zeker niet na al die jaren maar dat was dus wel zo! Ergens in januari mailde ik maar eens om te horen dat de vertegenwoordiger nog met vakantie was maar ze zouden het wel “even vragen” als die terug was. Weer hoorde ik niks en ik had inmiddels ook al contact opgenomen met de Consumentenbond omdat ik wilde weten wat een redelijke termijn is om iemand de kans te geven een probleem op te lossen. Zij vertelden mij dat twee maanden geen redelijke termijn is en dat ik de verzendkosten ook niet had hoeven betalen omdat het om een product ging dat vanaf het begin af aan kapot was geweest. Ik wachtte die week nog af, hoorde niks en heb toen met een mengeling van teleurstelling en boosheid, gemaild dat ik de koop wilde ontbinden. Ook maakte ik de opmerking dat het verhaal op hun website waar staat dat iets terug sturen altijd op kosten van de klant is niet klopt. De reactie daarop was zo ontzettend kinderachtig.

De pen was aangetekend naar hen verzonden…….of ik het bonnetje nog had daarvan, hoe kinderachtig kun je zijn? Nou zo kinderachtig dus. Ik heb een screenshot gemaakt van mijn bankafschrift en toen stortten ze het bedrag terug. Eigenlijk had ik ook nog een pot inkt van ze tegoed (kleur was er even niet) en wat die pot gekost zou hebben hebben ze bij het totaalbedrag opgeteld. Dat voelde echt als een klap in mijn gezicht.

Met bekenden heb ik het over dit hele verhaal gehad en ze vonden het allemaal niet bepaald netjes hoe de shop gehandeld heeft maar ik wilde het er verder bij laten totdat ik vandaag ergens achterkwam. Heel lang geleden had ik me op de nieuwsbrief van de shop geabonneerd om te zien wat er allemaal uitkomt op pennen en inkt gebied en ik merkte dat ik al weken geen nieuwsbrief meer had gehad. Ze hebben me dus ongevraagd uitgeschreven voor hun nieuwsbrief! Nou sorry maar dat zit de waarheid je schijnbaar erg hoog! En vandaag kwam ik er ook achter dat mijn doorlopende kortingscoupon niet meer in hun systeem staat. Niet dat ik die nog had willen gebruiken maar dit is nu gewoon een principekwestie. En aangezien de waarheid schijnbaar nogal hard is heb ik nu besloten om hier ook nog even de waarheid te gaan vertellen.

De (web) shop in kwestie is aardig bezig om het andere verkopers onmogelijk te maken door bij de importeurs belachelijke kortingen af te dwingen zodat ze met alles onder de prijzen van hun conculega’s kunnen gaan zitten. Dat heet volgens mij oneerlijke concurrentie en dat is niet het enige. Ze worden van een aantal merken ook nog importeur zodat je als je die merken wilt blijven verkopen, je voortaan inkopen moet doen bij je concurrent…….die zo ook lekker bij kan houden wie dat merk nog meer verkoopt. En die zelfde personen helpen  de handel al helemaal om zeep omdat zij genoegen nemen met lagere winstmarges en importeurs uitknijpt om aan hun klanten de laagste prijs te kunnen bieden. Ben je dan goed bezig?

En dan blijft hun reviewscore aldoor op een 9.7 staan. Niet vreemd als je die reviewfunctie bij tijd en wijlen gewoon uitzet. De laatste review was van 20 oktober 2015 en de eerste nu is van 15 februari dit jaar. Je zou verwachten dat je met de feestdagen heel veel reviews wilt maar nee dat maakt schijnbaar niet uit. Ze hebben het “niet meer nodig” Maar ondertussen hoor ik van meer mensen dat de service toch wel slechter wordt en ik kan alleen maar hopen dat ze uiteindelijk daar afhaken. Dat je niet beter met je klanten omgaat is een ding maar dat je het andere webshops eigenlijk onmogelijk probeert te maken door genoegen te nemen met lagere winstmarges alleen om je concurrenten te slim af te zijn….nee………dat is geen level playingfield!

Echt teleustellend……
♥ Lady Fangtasia ♥

Advertisement

2 responses to “Je bent goed zolang ze aan je kunnen verdienen ook bij La Couronne du Comte!

Subscribe to comments with RSS.

  1. Momenteel heb ik geen geld ervoor over (hoewel er nog een paar leuke op de lijst staan) Dan komen ze waarschijnlijk niet meer als retailer bij mij in beeld. Jammer, maar er zijn ook nog anderen die wellicht een iets kleiner assortiment hebben, maar waar ik liever zaken mee doe.

  2. Precies Frans en degenen die je wel waarderen die gun je het dan ook veel meer dan dit bedrijf wat zijn ware aard heeft laten zien!

    Groetjes,
    Lady Fangtasia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: