J Herbin – Vert Reseda   Leave a comment

vert reseda

Vert Reseda van J Herbin, een (zee)groene inkt die zeer vulpenvriendelijk is.

Groen is voor mij een kleur die ik niet snel zal kiezen want ik heb er op de een of andere manier niet veel mee. Er moet due iets aparts aan groen zitten wil ik er iets mee doen in dit geval mee schrijven, en Vert Reseda van J Herbin is een van de weinige uitzonderingen. Als er iets blauws bijzit vind ik groen wel mooi zoals zeegroen o.i.d en dat is bij dit groen het geval vandaar dat dit een van de uitzonderingen is. Vert Reseda is geen donkere kleur maar wel een hele heldere. Een soort frisse lentekleur en misschien dat ik hem daarom wel aardig vind om mee te schrijven. Je zou hem ook als highlighter kunnen gebruiken al is Diabolo Menthe daar meer geschikt voor.

Vert Reseda is een inkt zoals bijna alle inkten van J Herbin zijn, redelijk nat en met een redelijke droogtijd maar dat ligt natuurlijk ook aan de pen de punt en het papier.

Platinum Preppy F punt:
Deze kleur wordt niet echt donkerder met een F punt. Hij vloeit goed en heeft een droogtijd van ongeveer 4 seconden op Rhodia en drukt niet door op goedkoop papier.

Waterman Audace M punt:
De kleur blijft redelijk hetzelfde met deze penpunt en hij schrijft lekker weg. De droogtijd op Rhodia is iets langer (7-8 seconden) maar dat komt omdat hier meer inkt uitkomt. Als je goed kijkt zie je bij deze kleur een heel klein beetje nuanceverschil maar dat is duidelijker bij de stub eb de flex.

Lamy Vista 1.1 stub:
Een mooie lijn met wat meer kleurverschil in de horizontale (donkerder) en verticale lijnen (lichter) en dat geeft een mooi resultaat wat overigens alleen op Rhodia te zien is.en dat is logisch omdat het goedkope papier de inkt daarvoor te snel opzuigt. Daardoor loopt het een beetje uit.

Noodlers Ahab Flex:
Met deze punt krijg je het mooiste resultaat en de meeste kleurschakering doordat deze pen heel erg nat schrijft. Op het goedkope papier wordt het een rommeltje omdat de inkt uitloopt en vreselijk doordrukt terwijl het er op Rhodia heel erg mooi uitziet.

Schoonmaken:
De pen schoonmaken duurt wat langer vooral in de Preppy. Ik heb hem uiteindelijk maar uit elkaar gehaald om het proces te versnellen maar wat mij betreft krijgt ie hiervoor een “redelijk”

Eindoordeel:
Deze inkt krijgt van mij een 6.5 vanwege de kleur en het feit dat ie toch wat moeilijker uit te spoelen is.

De kleurenkaart met alle J Herbin vulpeninkten vind  je hier

Keep that ink flowing!
♥ Lady Fangtasia ♥

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: