J.Herbin – Bleu Myosotis   2 comments

 

bleu mysiotiswrite

De inkt die de naam draagt van het Vergeet-me -niet-je….waarvan het verhaal gaat dat de bloem haar naam dankt aan een ridder de bloem plukte voor zijn lief in het water viel en schreeuwde “Vergeet mij niet”………een leuk verhaaltje.

Tegenwoordig zijn er veel merken inkt en die hebben allemaal een scala aan kleuren al heeft de een er wat meer dan de ander. Er zit altijd wel blauw in een van mijn pennen omdat je soms dingen moet schrijven die perse met blauw moeten. Nu denk je misschien “blauw is blauw” maar daar zit toch wel een groot verschil in. De ene blauw is de andere niet en dan maakt het ook nog uit of je schrijft met een fijne of medium punt en of je een natte of droge pen hebt en of het een natte of droge inkt is. Nu hoor ik je denken “natte of droge inkt” ja inderdaad maar daar kun je hier binnenkort meer over lezen.

Deze kleur blauw Bleu Myosotis (Vergeet me niet-jes blauw) van J Herbin, is een middenkleur….niet heel erg donker en niet heel erg licht. Uiteraard hangt dat ook van je lijndikte af maar echt heel erg donker wordt ie nooit. Ik test met 4 verschillende pennen en op twee soorten papier nl een notitieboek van Ciak! en een goedkoop notitieblok van Action en zal bij iedere pen even vermelden wat ik er van vind:

Platinum Preppy F punt:
Met de F punt wordt de kleur het donkerst en dat is ook wel logisch omdat ie daar het meet geconcentreerd uitkomt. Hij vloeit goed en droogt redelijk (5-6 seconden) snel maar op het goedkope papier drukt ie snel door op de achterkant wat niet altijd even hamdig is maar dat heb je al snel met een “natte inkt”. Maar dat komt ook door het papier want de Ciak! heeft daar helemaal geen last van.

Waterman Audace M punt:
Met deze punt wordt de kleur wat lichter maar zeker niet te licht. Het glijdt wat lekkerder over het papier maar dat heeft meer met de punt te maken dan met de inkt. Dit drukt niet door op goedkoop papier maar vloeit wel een beetje uit wat het een wat slorig uiterlijk geeft. Op Ciak! ziet het er allemaal prima uit maar de droogtijd is dan wel wat langer (9 seconden) omdat er meer inkt op komt te liggen.

Lamy Vista 1.1 stub:
Dit is mijn lievelingspunt na de flex omdat je hier een hele mooie dunne horizontale maar dikke verticale lijn mee krijgt in de stijl van Kaligrafie. Nu is een Lamy geen echt natte schrijver maar het resultaat mag er zijn.De dunne lijn is donkerder en de dikke lijn lijkt een beetje op spijkerbroekenblauw. Zo heb je het effect van “met 2 pennen schrijven” en dat vind ik heel erg mooi. Op Ciak!  geeft dit weer een iets langere droogtijd (14 seconden) en op het goedkope papier drukken de dunne lijnen door op de achterkant.

Noodlers Ahab Flex:
Noodlers pennen schrijven heel erg nat en je varieert de lijndikte door meer of minder druk uit te oefenen op het papier. Het goedkope papier is een drama. Alles loopt door en drukt door op de achterkant en op Ciak! krijg je een wel hele lange droogtijd (40 seconden) Wat wel mooi is is dat je nu echt nuanceverschillen in de inkt ziet en dat doet Herbininkt niet snel.

Schoonmaken:
Geen enkele pen had moeite met deze inkt maar dat is meestal zo met blauw. Op de een of andere manier is dat meestal redelijk makkelijk uit te spoelen.

Eindoordeel:
Bleu Myosotis is een aardige kleur maar er zijn beslist mooiere tinten blauw. Hij oogt wat vlak en ik houd persoonlijk van wat “heftigere” kleuren. Ik geef deze inkt een 6.

De J.Herbin kleurenkaart vind je hier.

Keep that ink flowing!
♥ Lady Fangtasia ♥

 

2 responses to “J.Herbin – Bleu Myosotis

Subscribe to comments with RSS.

  1. Goedemorgen, inderdaad een “midden” kleur blauw van Herbin. Ik vind hem erg fraai. Heb hem nog niet, maar komt er wel aan een keer! Momenteel heb ik een kwestie met een Noodlers pen. Zit Chivor of Emerald in en deze lekt. Niet uit de punt, maar waarschijnlijk zit of is de converter niet helemaal goed…Best wel lastig, loop af en toe met groene vingers en dan is het niet van de plantjes of bloemen…..

  2. In een Noodler zit geen converter want het is een pistonfiller maar zit het kleine plastic “slangetje” wel goed? Die hoeft er niet altijd in….Als die er wel inzit en je verwijderd hem dan kan het lekken opgelost zijn en andersom. Verder zou het ook kunnen dat er wat nieuw siliconenvet op de schroefdraad moet…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: