Dat Lipton dit thee durft te noemen   Leave a comment

01.lipt

De Lipton theecapsules voor de Nespressomachine zien er vrolijk uit maar volgens mij is daar ook meer aandacht besteed dan aan de inhoud…….

Een tijdje geleden kwam Nestlé bekend van Nespresso, met een theemachine genaamd  “Special T”. Nu ben ik van mening dat je thee de ruimte moet geven zodat de opgerolde theeblaadjes opengaan en hun smaak vrij kunnen geven. Dat kan nooit in zo’n capsule dus kan ik me niet voorstellen dat daar lekkere thee uit kan komen maar Lipton komt nu met theecapsules die je in je Nespresso doet……en die kun je gratis aanvragen dus dat wilde ik wel eens proberen.

Een kop thee uit de Special T kost je 37 cent en dat is voor de hoeveelheid best veel. Tel daarbij op dat het apparaat ook best aan de prijs is (in de aanbieding betaal je er €99 voor) en je weet al dat dit hele concept het meer moet hebben van het gevoel dat het je geeft dan iets anders. Maar goed, via “Try now” kon je capsules aanvragen ( ja er stond echt capsules) en aangezien er 4 smaken zijn dacht ik dat je er ook wel 4 zou krijgen. Mispoes want je krijgt er maar 1!. En dan ook nog de minst interessante smaak van allemaal nl. Groene thee met munt.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik helemaal niks heb met muntthee dus dat was echt een behoorlijke tegenvaller maar je mag een gegeven paard niet in de bek kijken dus heb ik de capsule gebruikt en zoals al verwacht, was het een flinke teleurstelling. De geur leek op die van tandpasta en de smaak was ronduit smerig. Na gebruik heb ik de capsule opengemaakt om te kijken wat erin zat en wat ik al verwachtte bleek ook zo te zijn. Het is heel fijn spul…..neigend naar gruis met heel fijn gehakt muntblad er doorheen. Dat kan ook eigenlijk niet anders want de thee kan niet trekken dus dan zul je er een soort poeder van moeten maken.

Na deze teleurstelling vroeg ik me toch wel af wat deze capsules in de winkel kosten en ik moet eerlijk zeggen dat ik nogal schrok van de prijs. Voor €3.19 heb je een doosje van 10! Daar kun je een hele goede losse thee van kopen waar je veel meer kopjes uithaalt en waar de smaak tig keer beter van is. Maar ik ben toch al niet zo weg van Liptonthee want als je de luxe ogende pyramidezakjes open maakt zie je iets vreemds. Door de wel erg fijne thee zitten gekleurde bolletjes. Dat blijken zetmeelbolletjes te zijn waar suiker en smaakstoffen inzitten. Als je die bolletjes eruit vist en ze in je mond doet lijkt het op kauwgom en ik denk dat je dat alleen maar in je thee doet om “er nog iets van te maken”. En een goede thee heeft dat absoluut niet nodig.

Eindconclusie: Als je het verder niet belangrijk vind wat je drinkt en je vind het ook niet erg om je Nespresso machine als je weer koffie wilt opnieuw af te moeten stellen (waterhoeveelheid per kopje) dan is dit misschien iets voor jou maar voor de echte theeliefhebber is dit een aanfluiting. Dit heeft helemaal niks met thee te maken!

♥ Lady Fangtasia ♥

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: