Inktreview: Waterman Pink   Leave a comment

00.Waterman Pink

Waterman Pink, een kleur die ik niet snel zal kopen omdat het een nogal tamme kleur is, ik niet zo van roze houd en alleen nog maar te koop is als korte internationale cartridge en al dat “wegwerpplastic” is nergens goed voor! 🙂

Ja, het is weer tijd voor een inktreview en deze keer met een “praktijkfoto” erbij. Het handschrift is dus echt mijn handschrift en ik hoop dat dat de test wat leuker maakt omdat ik tot nu toe foto’s van anderen gebruikt heb. Er is een ding veranderd in mijn test en dat heeft te maken met de Noodlers Ahab pen. Die pen heb ik vervangen voor de Lamy Vista met B punt. De Noodlers heeft met zoveel inkten een “lekprobleem” Zet de pen ondersteboven en het hele reservoir loopt leeg in de dop. Als je geen “Demonstrator” (doorzichtige pen) gebruikt zit je helemaal onder de inkt en daar wordt zelfs ik niet vrolijk van. 😛 Ik test met 4 verschillende pennen en op twee soorten papier nl. een notitieboek van Ciak! (links) en een goedkoop notitieboek van Action (zuigt de inkt echt op) en zal bij iedere pen even vermelden wat ik er van vind maar dat kunnen jullie ook zien op de foto.

De inkt uit deze test is van Waterman en het gaat om de kleur “Pink” en als je mij een beetje kent dan weet je dat ik niks heb met roze maar deze inkt valt bij een aantal penpuntdiktes meer uit als magenta of paars en dat vind ik wel mooi. Het maakt hierbij echt uit of je een natte of een droge pen gebruikt (hier kom ik in een later blog op terug) Hoe droog of nat een inkt zelf is maakt ook uit en Waterman inkt is over het algemeen best aan de droge kant wat ook een korte droogtijd geeft en dat is weer handig als je even snel een aantekening wilt maken. Deze kleur “Pink” lijkt wel heel erg op de Pink van Parker en het zou me ook niks verbazen als het uit dezelfde fabriek komt………..

Op de foto kunnen jullie ook zien dat ik voor deze test in plaats van de Noodlers pen ook een Lamy Vista met B punt gebruikt heb. Inmiddels heb ik die weer vervangen voor een Kaweco. Ik zou er ook voor kunnen kiezen alles met de Vista te doen omdat de punt zo makkelijk te vervangen is maar dat geeft weinig variatie qua natheid van de pen want die blijft ondanks de puntdikte, redelijk hetzelfde en dan kun je het kleurverschil door die eigenschap van de pen ook nooit zien. De Preppy en de Audace schrijven nat en de Vista is wat dat betreft een medium natte schrijver.

Ok, hieronder dan de testresultaten!

Platinum Preppy F punt:
Schrijft goed en loopt absoluut niet uit dus het lijntje is mooi strak.

Waterman Audace M punt:
De inkt krijgt met deze penpunt een iets mooiere kleur maar dat is uiteraard persoonlijke smaak.

Lamy Vista B Punt:
In een B punt “doet” deze inkt het het mooist omdat de kleur daar dieper/donkerder van wordt en daar houd ik wel van.

Lamy Vista 1.1 stub:
Mijn lievelingspunt qua schrijven vanwege het “kalligrafie effect” Horizontale lijnen zijn heel fijn terwijl de verticale lijnen veel breder        zijn. Voor deze inkt doet dat niet zo veel. Er zijn inkten waarbij je zou denken dat je met 2 verschillende inkten schrijft maar dat is bij deze niet het geval.

Schaduweffect:
Eigenlijk geen en dat is jammer want dat geeft een inkt echt iets extra’s.

Schoonmaken:
Tot mijn verbazing waren de pennen snel schoon en dat is bij roze (en paars en rood) vaak niet het geval. Echt een pluspunt!

Eindoordeel:
De inkt schrijft prettig en is heel makkelijk uit te spoelen. Daarvoor krijgt de inkt van mij een 8 maar de kleur vind ik niet zo en er zit ook geen schaduweffect in en als ik puur daarop een cijfer moet geven dan kom ik niet verder dan een 6.

Deze inkt heeft ook nog het nadeel dat de kleur in Nederland (en volgens mij in heel Europa) alleen in cartridges/vullingen te koop is.

Keep that ink flowing!
♥ Lady Fangtasia ♥

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: