DENK………………of juist niet……   4 comments

01.DENK

Deze foto laat al meteen zien hoe de verhoudingen liggen. Het nieuwste lid van DENK staat niet in het midden maar aan de zijkant. Het is tenslotte (maar) een vrouw!

Er was eens een danseresje dat zichzelf in The picture speelde en aangenomen werd bij TMF om clipjes aan elkaar te praten op tv. En op een gegeven moment mocht ze samen met wat vrouwelijke collega’s een heuse single opnemen. Onder de naam “The magnificent four” kwam het nummer “Close to you” uit en als je het begin van de clip ziet zou je al kunnen zeggen dat mevrouw Simons niet zo……(nee Fangtasia houd je in!) Ook mocht ze bijna naakt in een nummer van FHM verschijnen dus er was een tijd dat deze dame echt overal opdook en of ze nu terugverlangt naar die tijd…..ik heb geen idee maar de manier waarmee ze nu weer van zichzelf laat horen maakt mij persoonlijk nogal misselijk.

Ze was al een tijdje het gezicht van “de Zwarte lijst” een jaarlijks terugkerend event om te laten zien dat de donkere medemens heel veel betekend heeft voor allerlei soorten muziek. En over muzikanten kon ze ook veel vertellen. Toen Prince onlangs overleed vond ze het ook nodig om even te vermelden dat ze niet met hem backstage was gegaan, omdat ze bang was dat dat zou “uitmonden in een gangbang” aangezien de hele entourage van hem erbij was. (Tuurlijk….da’s het eerste wat bij je opkomt dan.) En regelmatig zat ze als tafeldame bij DWDD wat al een keer een tenenkrommend moment opleverde toen ze een discussie begon met Martin Simek. Het ging over de bootvluchtelingen door Simek “Zwartjes” genoemd en daar kun je over redetwisten maar hij bedoelde dat zeker niet zoals zij dat maar al te graag opvatte.

En dan hebben we de Zwarte Pieten kwestie nog! Mevrouw Simons wilde overal wel komen vertellen hoe gediscrimineerd ze zich voelde en dat het slavenverleden weer boven kwam (ben je ooit slaaf geweest dan?) en de Nederlanders die niets aan het fenomeen wilden veranderen moesten zich diep schamen. Sorry Sylvana maar ik ben nooit een slavendrijver geweest net zomin als alle andere nu in leven zijnde Nederlanders en mijn familie is ook nooit in die positie geweest dus waar hebben we het over? Maar goed……wij moeten ons dus allemaal schamen en dat is eigenlijk nog niet genoeg.
Mede daarom was mijn verbazing groot toen ze gisteren groots aankondigde dat ze de politiek ingaat……..en de club die ze daarvoor gekozen heeft. Ze sluit zich aan bij de PVDA afvalligen Kuzu en Ozturk oftewel de club van DENK.

Jullie weten het toch nog wel? DENK……..dat clubje wat het belachelijk vond dat men moeite deed om Ebru Umar vrij te krijgen uit Turkije want wat zij allemaal “over ons aller” Erdogan gezegd heeft dat kan echt niet door de beugel. DENK……….dat clubje dat de kliklijn om door te geven dat Erdogan beledigd wordt een goed idee vond. DENK…….het clubje dat de Armeense genocide ook af blijft doen als onzin. Maar het mooiste is nog dat tante Sylvana schijnbaar niet weet dat het Ottomaanse Rijk een zeer rijk slavernijverleden heeft!

Slavernij in het Ottomaanse Rijk vormde een legaal en belangrijk onderdeel van zowel de economie als de samenleving van het Rijk . In Constantinopel de hoofdstad van het Rijk, bestond de bevolking van 1609 voor ongeveer een vijfde uit slaven. De slavernij van volkeren uit de Kaukasus  werd in het begin van de 19e eeuw verboden, maar slaven uit andere bevolkingsgroepen bleven langer toegestaan. Zelfs na verschillende pogingen om de slavernij in de 19e eeuw af te schaffen, bleef de praktijk tot in de vroege 20e eeuw nagenoeg onaangedaan voortduren. Nog in 1908 werden er vrouwelijke slaven verkocht in het Ottomaanse Rijk. Seksuele exploitatie van slaven bleef gedurende de hele geschiedenis een centraal onderdeel van het Ottomaanse slavensysteem. Mevrouw Simons……..wat heeft u hierop te zeggen? Waarschijnlijk hetzelfde als gisteren bij DWDD. Op elke vraag kwam of een wedervraag of mevrouw verwees naar meneer Kuzu die naast haar zat.

Veel mensen denken dat DENK niet veel stemmen zal krijgen bij de komende verkiezingen maar ik denk dat dit wel eens tegen zou kunnen vallen. 64% van de Nederturken die onlangs voor de Turkse verkiezingen zijn gaan stemmen stemde op Erdogan. En bij navraag melden deze mensen ook nog dat de wetten uit Turkije belangrijker zijn dan de wetten van Nederland. Sorry maar dan vraag ik me toch af wat je hier dan nog te zoeken hebt. Dat Ebru Umar was opgepakt was ook de normaalste zaak van de wereld en je kunt je afvragen of deze mensen dit zeggen omdat ze nog op vakantie gaan naar Turkije of dat ze hun familie niet in de problemen willen brengen maar toch……in mijn ogen heb je je kansen hier dan echt verspeeld.

Ik hoop eigenlijk dat Sylvana nu ook niet meer als tafeldame bij DWDD te zien zal zijn want als haar antwoord iedere keer is dat de vragen niet aan haar maar aan de heer Kuzu gesteld moeten worden dan wordt het programma er ook niet beter op. Bij dit hele verhaal dacht ik eerst nog aan een slechte grap maar helaas………..sorry dat ik het zeg maar Sylvana is nog gestoorder dan ik dacht. Mocht ze daadwerkelijk in de Tweede Kamer terecht komen dan is ze in ieder geval verzekerd van een hele fijne wachtgeldrekening als ze weer opstapt.

En de heren Kuzu en Ozturk bleken dus ook twee wolven in schaapskleren te zijn. Ze hebben de PVDA gebruikt om in de kamer te komen en zolang je je zetel “mee mag nemen” en niet terug hoeft te geven aan je partij krijgen deze twee gekkies de kans om hun onzin te blijven spuien………Waar moet dat heen met Nederland?

Denk goed na als je volgend jaar weer gaat stemmen!
♥ Lady Fangtasia ♥

4 responses to “DENK………………of juist niet……

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ja, het is een enge mevrouw die alles lijkt te doen om haar fifteen seconds of fame te rekken. En het lukt haar teleurstellend goed…..

  2. Paar jaar geleden keek ik bijna elke dag naar DWDD. Uiteindelijk alleen nog voor de avonturen van Willy bij Lucky TV. Nu al tijden niet meer gekeken vanwege de niet uit te roeien aanwezigheid van gedrochten als bovenstaand omhooggevallen misselijk makend figuur. En om 23:00 uur gaat het hele circus weer in de herhaling met al die enge linkse creaturen… Brrr…

    • Ik kijk er eigenlijk bijna nooit meer naar want iedere keer dezelfde gasten (lees vriendjes van Meneer van Nieuwkerk) gaat zo vervelen en het is allemaal zo VARA…..zo (politiek) correct. Snap eigenlijk niet waarom dit prog nog zo goed bekeken wordt maar misschien komt dat door Lucky tv……al is die ook niet altijd even sterk geloof ik.

      ♥ Lady Fangtasia ♥

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: