Penreview Lindauer Pistonfiller   1 comment

01.Lindauer

Een merk dat ik nog niet kende maar helemaal niet tegenvalt maar dat is door de gebruikte Bock punt eigenlijk ook niet mogelijk!

Soms loop je heel toevallig tegen een pennetje aan en blijkt dat ie voor het geld, best goed is en daar kan ik echt heel erg blij van worden. Zo ook met deze Lindauer Pistonfiller. Ik gebruik meestal een converter in een vulpen dus dan is een pen waar die eigenlijk al in zit altijd interessant om eens naar te kijken.

Het merk Lindauer was bij mij niet bekend maar ik vond de pen zo leuk dat ik hem toch maar bestelde bij Akkerman. Hij is verkrijgbaar in 4 kleuren nl gemarmerd grijs, groen, blauw en rood al moet ik eerlijk zeggen dat ik het geen rood vind maar meer fuchsia of magenta en dat geeft samen met het zwart een heel mooi effect.

De pen (die uit het zuiden van Duitsland komt) ziet er uit als een klassieke pen en dat is hij eigenlijk ook door het vulmechanisme. maar door de materiaalkeuze zit ie letterlijk en figuurlijk in een “modern jasje”. Als je naar de print kijkt lijkt het ook net of er een 3D effect inzit doordat je de diepte in kunt kijken..

Wat deze pen ook wel apart maakt is dat de print erop geplakt of gesmolten zit. Ik heb nog nooit eerder een pen gezien waarbij dat zo gedaan is.  Ik ga het folie niet loshalen om te kijken hoe het zit maar als je de pen bekijkt zie je dat er een las opzit waar het folie tegen elkaar/over elkaar heen zit. Mij stoort dit niet en ik denk dat de pen daarom zo goedkoop is. Hij kost nl. maar €27,50 en voor dat geld zit er best een goede punt op. Zowel de F en de M punt zijn absoluut niet krasserig (ja ik heb er twee al staat er maar een op de foto) en ik denk eigenlijk dat dat komt doordat de punt gemaakt is door Bock, een begrip op vulpenpuntengebied.

De punt is echt heel erg mooi met o.a. een vuurtoren en een leeuw, en verkrijgbaar in een F en een M. Als je ermee schrijft zul je merken dat het een prettige schrijver is. Geen gekras of opstartproblemen. Ik heb de pen gevuld met Perle Noir van J Herbin en ik heb hem zonder problemen leeg kunnen schrijven. Zelf na een “pauzeweekje” schreef hij weer meteen zonder te hoeven schudden en dat is wel eens anders.

Vullen gaat ook heel erg gemakkelijk en door het venstertje is precies te zien hoeveel inkt er nog in de pen zit. De punt is van goudkleurig metaal en ondanks dat is er toch enige lijnvariatie mogelijk door iets harder op de pen te drukken (zie foto) maar uiteraard kun je dit niet vergelijken met een flexpen of en gouden punt maar voor de prijs is het echt geen slechte pen.

Met Vaderdag in het verschiet is het misschien een leuke, betaalbare aankoop voor je vader of opa al is dit natuurlijk zeker geen pen die je alleen aan een man zou kunnen geven. En dan kun je er om het af te maken, ook nog een leuk potje inkt en een mooi notitieboek bij doen!

Eindconclusie: Dit is een grappig pennetje dat je de kop niet kost en je ook geen slapeloze nachten zal bezorgen als je hem mocht verliezen of op de punt op de grond laat vallen. De piston doet wat ie moet doen en er kan ongeveer 1 milliliter inkt in (in een internationale vulling gaat 0.7) dus het is niet meteen nodig om ook een pot inkt in je tas te gooien als je onderweg bent. Ik geef de pen een 7.0 mede door de prijs en het “handgevoel” Ondanks dat het een lichte pen is (ongeveer 13 gram) ligt ie toch lekker in de hand. Een leuke pen voor een zacht prijsje! Mocht je hem aan willen schaffen dan vind je hem hier. Er komt ook nog een review van de J Herbin inkt Perle noir die algemeen verkrijgbaar is.

Mocht je je afvragen waar de geschreven tekst op de foto vandaan komt…..die komt uit Twin Peaks.

Greetz & keep that ink flowing!
♥ Lady Fangtasia ♥

One response to “Penreview Lindauer Pistonfiller

Subscribe to comments with RSS.

  1. Hallo L.F. houd me aanbevolen…Ziet er erg leuk uit. Wel wat “schaduwen” in de tekst bij M…maar vermoedelijk is dat van de andere kant van de bladzijde. De Perlé Noir vind ik fraai. De pen zelf vind ik klassiek…ben er nu al erg benieuwd naar. En ja je zegt het al…voor die prijs…Leuke review! Bedankt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: