Inktreview: Graf von Faber Castell Hazelnut Brown   2 comments

00.Graf Hazelnut

Hazelnut Brown van Graf von Faber Castell…….niet mijn eerste keus maar nu absoluut een blijvertje! Links trouwens het notitieboek van Ciak en rechts de goedkope van Action.

Deze keer een review van een kleur die ik zelf niet snel gekocht zou hebben maar die ik uiteindelijk toch wel mooi vind. Ik heb hem gekregen om te testen van 24papershop (dank je wel Peggy) en jullie kunnen hem uiteraard daar ook aanschaffen net als de andere kleuren van Graf von Faber Castell en de nodige prachtige notitieboeken oa. van Paperblancs en Ciak.

Dat ik de inkt toch mooi vind komt doordat hij mooie schaduwen geeft als je hem in een nattere pen of pen met een wat grovere punt gebruikt. De inkt schrijft ook prettig en is niet geheel onbelangrijk, best makkelijk uit de pennen te spoelen. Het enige “nadeel” van deze inkt is dat ie een lange droogtijd heeft dus daar moet je rekening mee houden. Voor snelle aantekeningen is deze inkt dus ongeschikt maar als je een mooie brief of kaart schrijft kun je daar rekening mee houden of vloeipapier gebruiken bijvoorbeeld met een blotter.

De kleur is bruin met een roodachtige zweem die je goed ziet met een B punt en zeker ook met een flex punt al kan ik jullie dat niet op de foto laten zien. Dan de prijs van de inkt €25 voor een pot van 75 ml. Het is niet goedkoop maar er zijn veel duurdere inkten zoals de Pilot Iroshizuku (€39,00 voor een pot van 50 ml) en het is maar net wat je budget is en of een bepaalde kleur je heel erg aanspreekt.

Wat me opvalt is dat er geschreven staat dat dit een sneldrogende inkt is terwijl dat absoluut niet het geval is sterker nog, dit is de inkt met de langste droogtijd tot nu toe. Ook lees ik dat het een watervaste inkt is en dat is ook niet waar. Het ligt er een beetje aan welke kleur je uit deze collectie pakt maar met water zul je toch echt op moeten passen. En men spreekt ook over lichtechtheid. Toevallig ben ik net met een test bezig en daar zit deze kleur ook bij. De uitkomst laat nog een paar weken op zich wachten omdat ik de inkten 300 uur aan licht bloot wil stellen dus daarover lezen jullie in een later blog meer maar ik zeg alvast dat de resultaten echt tegenvallen!

Als je zo’n leuk standaardje op je bureau hebt staan met daarin een lief (ansicht)kaartje van je lief dan moet je die echt voor licht beschermen anders kun je na een maandje of zo niks meer lezen van wat je lief je te melden had.

De inktpot zelf is ook het vermelden waard. Die is echt heel erg mooi, doet luxe aan en is zeker geen lichtgewicht. Hij zit in een mooie doos met daarin een boekje waarin een aantal kleuren van deze collectie belicht worden. Om de doos heen zit nog een doosje in hoesvorm en ik moet zeggen dat het een feestje was om uit te pakken. Dat hebben ze heel goed gedaan bij Graf von Faber Castell.

Maar goed hier zijn de testresultaten:

Platinum Preppy F punt:
Schrijft goed en loopt niet uit. Droogt ook redelijk snel in deze punt maar van kleurnuances is geen sprake.

Waterman Audace M punt:
De inkt krijgt echt een veel langere droogtijd op kwaliteitspapier maar ook meer “warmte”. In deze punt vind ik de kleur al veel mooier worden.

Lamy Vista B Punt:
Een mooie warme diepe roodbruine kleur die met een flexpunt nog veel meer tot zijn recht komt.

Lamy Vista 1.1 stub:
Bij deze inkt zie je ook goed het verschil tussen de horizontale en verticale lijnen……donker en licht in een stuk geschreven tekst

Schaduweffect:
Duidelijk waarneembaar en daardoor geeft deze inkt net iets extra’s

Schoonmaken:
Deze inkt was echt supersnel uit de pen gespoeld en ook van mijn vingers. Dat is een voordeel maar geeft ook meteen aan dat de inkt alles behalve waterproof is. Er zijn veel inkten die zeker een dag aan je handen blijven “plakken” en deze doet dat absoluut niet.

Eindoordeel:
Het is een fijne inkt om mee te schrijven en als je toe bent aan een andere kleur dan is je pen ook snel schoon. Ondanks het feit dat ik deze inkt niet zelf gekocht zou hebben ben ik nu toch wel blij dat ik hem heb want hij is toch wel erg mooi en hij heeft goede eigenschappen. Ik geef deze inkt qua kleur een 7 en qua eigenschappen een 8.

Let’s keep that ink flowing!
♥ Lady Fangtasia ♥

2 responses to “Inktreview: Graf von Faber Castell Hazelnut Brown

Subscribe to comments with RSS.

  1. Als altijd met jouw testen, krijg ik zin om er zelf mee te gaan schrijven!

  2. Wat let je?Let’s keep that ink flowing!
    ♥ Lady Fangtasia ♥

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: